Khamis, 23 April 2015

Khamis, April 23, 2015
Pulau Paling Bahaya Dalam Dunia, Pengunjung Di Bunuh Ketika Hampiri Pantai |  Sebuah pulau di Lautan Hindi dilapor mempunyai 'syurga pantai' yang pasti akan memikat sesiapa sahaja selepas melihat keindahannya.

Pulau Paling Bahaya Dalam Dunia, Pengunjung Di Bunuh Ketika Hampiri Pantai

Namun begitu, pulau yang didiami suku kaum orang asli sejak 60,000 tahun lalu itu sebenarnya amat berbahaya untuk orang asing.

Hal ini kerana, sesiapa sahaja yang mendekati pulau tersebut akan dibunuh serta merta, sama ada dipanah atau dibaling batu.

Pulau Paling Bahaya Dalam Dunia, Pengunjung Di Bunuh Ketika Hampiri Pantai

Pada 2006, dua lelaki yang memancing berdekatan Pulau Utara Sentinel dibunuh penghuninya.

Selain itu, tinjauan udara yang dilakukan pihak berkuasa menggunakan helikopter juga dipanah dan dibaling batu oleh orang asli terbabit.

Pulau Paling Bahaya Dalam Dunia, Pengunjung Di Bunuh Ketika Hampiri Pantai

Berikutan itu, pihak berkuasa India kini mengawal pulau tersebut dan membuat larangan pihak luar mendekatinya sebagai langkah keselamatan.

Difahamkan, sebelum ini terdapat bot nelayan cuba menangkap ikan berhampiran pulau tersebut, bagaimanapun mereka telah ditahan pihak berkuasa.

sumber
http://www.mstar.com.my/berita/berita-dunia/2015/04/23/pulau-bahaya/


0 comments:

Catat Ulasan

Komen anda semua amat di hargai, Bagaimanapun anda dinasihatkan agar memberikan komen secara berhemah. Sebarang komen berunsur backlink dan provokasi akan dipadamkan kecuali atas pertimbangan admin. Terima kasih kerana mengunjungi Kezoom.