Jumaat, 17 April 2015

Jumaat, April 17, 2015
Video: Anak Hantar Mesej GERGASI Kepada Bapa Di ISS | Can a car deliver message to space? Bagi menyampaikan mesej kepada bapanya yang berada Stesen Angkasa Antarabangsa (ISS), seorang remaja berusia 13 tahun mengambil langkah berbeza dengan mencipta ‘nota’ gergasi di atas padang pasir.

Anak Hantar Mesej GERGASI Kepada Bapa Di ISS

Stephanie dibantu oleh 11 kereta jenis Hyundai bagi menulis ‘Steph Loves You’ di Tasik Kering Delamar, Nevada yang seluas 5,6 juta meter persegi sekali gus mendapat pengiktirafan daripada Guinness World Record sebagai imej tayar terbesar.

Anak Hantar Mesej GERGASI Kepada Bapa Di ISS

“Membuat panggilan jarak jauh tidak mencukupi, maka saya hantar nota maya sebagai tanda rindu kepadanya,” kata Stephanie.

Anak Hantar Mesej GERGASI Kepada Bapa Di ISS

Kereta sedan Hyundai itu bergerak seiringan bagi menulis nota tersebut berdasarkan panduan daripada sebuah helikopter.

Anak Hantar Mesej GERGASI Kepada Bapa Di ISS

Menerusi kempen Hyundai, New Thinking itu membolehkan bapa Stephanie mengambil gambar dari angkasa lepas menggunakan kamera digital. – AgensiCan a car deliver message to space?sumber YThttps://www.youtube.com/watch?v=3EOAXrTrsOEArtikelhttp://kezoom.blogspot.com/2015/04/video-anak-hantar-mesej-gergasi-kepada.html
Posted by Kezoom on Thursday, April 16, 2015


sumber
http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2015&dt=0416&pub=Kosmo&sec=Dunia&pg=du_04.htm
http://www.nydailynews.com/news/world/hyundai-cars-deliver-message-iss-astronaut-article-1.2185234
https://www.youtube.com/watch?v=3EOAXrTrsOE


0 comments:

Catat Ulasan

Komen anda semua amat di hargai, Bagaimanapun anda dinasihatkan agar memberikan komen secara berhemah. Sebarang komen berunsur backlink dan provokasi akan dipadamkan kecuali atas pertimbangan admin. Terima kasih kerana mengunjungi Kezoom.