Khamis, 14 Mei 2015

Khamis, Mei 14, 2015
Kerana TERTIDUR, Menteri Pertahanan Korea Utara Di Hukum Tembak Dengan Meriam Anti Pesawat : Timbalan Pengarah Agensi Perisikan Kebangsaan Korea Selatan, Han Ki Beom mendedahkan kepada satu jawatankuasa Parlimen bahawa Menteri Pertahanan Korea Utara, Hyon Yong-Chol ditembak menggunakan senjata anti-pesawat kerana tertidur semasa pertemuan tentera dan menjawab balik kepada kata-kata pemimpin Kim Jong-Un.

Kerana TERTIDUR, Menteri Pertahanan Korea Utara Di Hukum Tembak Dengan Meriam Anti Pesawat

Hyon, 66, yang dilantik sebagai ketua tentera Korea Utara pada 2012 dibunuh di hadapan ratusan pegawai di sebuah Akademi Ketenteraan Kang Kon di Pyongyang pada 30 April lalu.

Ini bukan kali pertama senjata anti-pesawat ZPU-4 digunakan untuk pembunuhan di Korea Utara dengan terbaharu imej satelit yang dikeluarkan menunjukkan beberapa individu tidak dikenali dibunuh menggunakan kaedah kejam itu di kem yang sama pada Oktober tahun lalu.

Pengkritik yang bengang dengan tindakan tersebut berkata badan ‘mangsa’ akan berkecai disebabkan senjata tersebut yang disifatkan sebagai contoh terbaharu kekejaman yang dilakukan pemerintah untuk menekan rakyatnya.

Kerana TERTIDUR, Menteri Pertahanan Korea Utara Di Hukum Tembak Dengan Meriam Anti Pesawat

Hyon kali terakhir berucap di khalayak ramai pada persidangan keselamatan di Moscow pada April tetapi dikatakan tidak menghormati Kim kerana mengantuk dalam sebuah majlis tentera yang dihadirinya.

sumber
http://www.mstar.com.my/berita/berita-dunia/2015/05/13/kerana-tertidur-ditembak/


0 comments:

Catat Ulasan

Komen anda semua amat di hargai, Bagaimanapun anda dinasihatkan agar memberikan komen secara berhemah. Sebarang komen berunsur backlink dan provokasi akan dipadamkan kecuali atas pertimbangan admin. Terima kasih kerana mengunjungi Kezoom.