Khamis, 14 Mei 2015

Khamis, Mei 14, 2015
Lindsay Lohan Pilih Islam, Pegang Al Quran : Artis terkenal Hollywood, Lindsay Lohan dilaporkan memilih agama Islam apabila didapati memegang Al-Quran disampingnya di Brooklyn, New York pada Rabu.

Lindsay Lohan Pilih Islam, Pegang Al Quran

Selebriti berdarah kacukan Ireland dan Itali terbabit dibesarkan sebagai seorang Katholik dan dilaporkan memegang Al-Quran selepas selesai menjalankan satu sesi khidmat masyarakat di sebuah pusat penjagaan kanak-kanak.

Al-Quran yang merupakan kitab suci menetapkan gaya hidup bebas tanpa alkohol dalam Islam selain mengajar kepada cara hidup lebih sopan dan tenang.

Lindsay Lohan Pilih Islam, Pegang Al Quran

Menurut laporan Daily Mail Online, ini juga bukan pertama kali selebriti tersebut menunjukkan minat terhadap ajaran agama yang lain.

Selain itu, Lindsay sebelum ini dikatakan menghadiri beberapa kelas Kabbalah (tradisi kuno agama Yahudi) dan sering digambarkan memakai gelang tangan merah Kabbalah, yang dikatakan boleh menghindari musibah yang disebabkan oleh ‘mata jahat’.

Selebriti terbabit turut dilaporkan menyertai sebuah kumpulan keagamaan, ‘Courtney Love Buddhist’ pada 2012, sebelum akhirnya memilih Al-Quran.

Lindsay Lohan Pilih Islam, Pegang Al Quran

Pada tahun lalu, Lindsay menyifatkan dirinya sebagai seorang yang ‘lebih berohaniah’ menerusi satu siri dokumentari terkenal Amerika Syarikat, Oprah Winfrey.

“Saya seorang yang mempunyai tahap rohani yang tinggi dan akan bertambah dari masa ke semasa,” katanya.

sumber
http://www.mstar.com.my/berita/berita-dunia/2015/05/14/lohan-pilih-islam/


0 comments:

Catat Ulasan

Komen anda semua amat di hargai, Bagaimanapun anda dinasihatkan agar memberikan komen secara berhemah. Sebarang komen berunsur backlink dan provokasi akan dipadamkan kecuali atas pertimbangan admin. Terima kasih kerana mengunjungi Kezoom.