Ahad, 3 Mei 2015

Ahad, Mei 03, 2015
Pemandu Myvi Wanita Di Bebas Polis : Pemandu wanita kereta Perodua Myvi yang terbabit dalam kemalangan maut yang mengorbankan tiga beranak di Lebuhraya DUKE dibebaskan dengan jaminan polis, semalam.

Pemandu Myvi Wanita Di Bebas Polis

Menurut Pegawai Turus Siasatan dan Perundangan Trafik Kuala Lumpur, Deputi Superintendan S Markandan, pemandu wanita berusia 35 tahun itu ditahan semalam selepas mendapat rawatan di Hospital Kuala Lumpur di atas kecederaannya akibat kemalangan itu.

Bagaimanapun, dia dibebaskan pada hari sama selepas dirakam keterangan dan dibuat ujian air kencing, katanya.

Katanya, pihaknya turut menerima laporan polis daripada tiga pemandu kereta jenis Perodua Myvi yang lain dalam tempoh 24 jam sejak kejadian itu berlaku.

"Keterangan semua pihak sudah dirakam termasuk seorang saksi kejadian dan siasatan akan mengambil kira semua keterangan berkenaan.

"Kami memandang serius kes kemalangan ini dan siasatan dijangka selesai minggu depan," katanya.

Dalam kejadian di Kilometer 6.3 Lebuhraya DUKE pada 1.05 pagi semalam, Fairuz Nizam Husain, 35, disahkan terbunuh di tempat kejadian manakala isterinya, Nova Safitri Azhari, 27, dan anak mereka yang berusia tujuh bulan Nur Firuza Annisa meninggal dunia di Hospital Kuala Lumpur (HKL).

#Harap2 polis mempunyai bukti kukuh untuk mendakwa mereka yg terlibat.

Q


0 comments:

Catat Ulasan

Komen anda semua amat di hargai, Bagaimanapun anda dinasihatkan agar memberikan komen secara berhemah. Sebarang komen berunsur backlink dan provokasi akan dipadamkan kecuali atas pertimbangan admin. Terima kasih kerana mengunjungi Kezoom.