Isnin, 11 Mei 2015

Isnin, Mei 11, 2015
Tak Sempat Ke Sekolah, 2 Pelajar Maut Motor Di Rempuh Hilux | Dua pelajar sekolah menengah terbunuh manakala seorang cedera parah dan dua lagi cedera ringan selepas motosikal dinaiki dalam perjalanan ke sekolah dirempuh kenderaan pacuan empat roda di Setiu, pagi tadi.

Tak Sempat Ke Sekolah, 2 Pelajar Maut Motor Di Rempuh Hilux

Mangsa yang meninggal dunia di tempat kejadian ialah pelajar Tingkatan Enam, Fakhiradalili Che Mohamad, 18, dan sepupunya yang juga pelajar Tingkatan Tiga, Raja Nurul Nordayana Raja Ahmad, 15.

Mangsa yang cedera parah ialah pelajar Tingkatan Empat, Muhammad Firdaus Ibrahim, 16, manakala dua lagi pelajar yang cedera ringan belum dikenal pasti.

Tak Sempat Ke Sekolah, 2 Pelajar Maut Motor Di Rempuh Hilux

Ketua Polis Daerah Setiu, Deputi Superintendan Ab Rahman Raja Mohamed ketika dihubungi mengesahkan kejadian itu.

Beliau berkata, motosikal mangsa dirempuh kenderaan pacuan empat roda dipandu seorang lelaki berusia 20 tahun yang dalam perjalanan dari Besut ke Kuala Terengganu, kira-kira jam 7.30 pagi.

Tak Sempat Ke Sekolah, 2 Pelajar Maut Motor Di Rempuh Hilux

Katanya, siasatan awal mendapati pemandu kenderaan pacuan empat roda itu tidak memiliki lesen memandu dan kenderaan dipandunya tidak mempunyai cukai jalan.

"Mayat mangsa dihantar ke bilik mayat Hospital Setiu untuk bedah siasat dan Muhammad Firdaus masih dirawat, manakala dua lagi yang cedera ringan di rawat sebagai pesakit luar," katanya.

sumber
http://www.bharian.com.my/node/54042


0 comments:

Catat Ulasan

Komen anda semua amat di hargai, Bagaimanapun anda dinasihatkan agar memberikan komen secara berhemah. Sebarang komen berunsur backlink dan provokasi akan dipadamkan kecuali atas pertimbangan admin. Terima kasih kerana mengunjungi Kezoom.