Khamis, 11 Jun 2015

Khamis, Jun 11, 2015
Erma Fatima Fail Cerai Terhadap Bade | Mahkamah Rendah Syariah Gombak Timur, Kuala Lumpur, hari ini mengeluarkan notis amaran terhadap pengarah Bade Azmi berikutan gagal hadir tanpa alasan munasabah pada sebutan permohonan cerai yang difailkan isterinya, sutradara dan pelakon, Erma Fatima.

Erma Fatima Fail Cerai Terhadap Bade

Hakim Syarie Shaiful Azli Jamaludin memerintahkan demikian terhadap Bade atau nama sebenarnya, Badaruddin Azmi, 49, selepas membenarkan permohonan Erma yang diwakili peguam syarie Jamal Lokman Mohd Sulaiman untuk mengeluarkan notis berkenaan kepada Bade selaku defendan.

Mahkamah kemudian menetapkan 10 Ogos ini untuk sebutan kes.

Erma atau nama sebenarnya Fatimah Rahmad, 47, (plaintif) memfailkan permohonan cerai itu bulan lalu mengikut Seksyen 47 Enakmen Undang-Undang Keluarga Islam (Negeri Selangor) 2003.

Sementara itu, Erma yang hadir ditemani anak dan saudaranya terus bergegas meninggalkan perkarangan mahkamah sehingga pihak media yang membuat liputan kes itu tidak berjaya mendapatkan komennya.

sumber
http://www.hmetro.com.my/node/57182#sthash.ghgx45S4.dpuf


0 comments:

Catat Ulasan

Komen anda semua amat di hargai, Bagaimanapun anda dinasihatkan agar memberikan komen secara berhemah. Sebarang komen berunsur backlink dan provokasi akan dipadamkan kecuali atas pertimbangan admin. Terima kasih kerana mengunjungi Kezoom.