Khamis, 4 Jun 2015

Khamis, Jun 04, 2015
Lelaki Dedah Penipuan Kedai Membaiki Motorsikal di Hulu Bernam | Menerusi page Facebook "JUAL BELI MOTORSIKAL", seorang lelaki yang menggunakan nama Hamba Musafir Lalu mendedahkan penipuan sebuah kedai membaiki motorsikal di hulu Bernam. Di bawah merupakan kenyataan penuh lelaki tersebut.

Lelaki Dedah Penipuan Kedai Membaiki Motorsikal di Hulu Bernam

Hati hati dengan kedai niee, hari nie moto saya tak boleh start lalu dengan sebab kecemasan saya bawak moto ke kedai nie, saya mintak tokei kedai check, mula mula dia kata bateri rosak sebab tu tak keluar api, then tak boleh jugak start, lepas tu dia kata CDI original yamaha lagenda pulak rosak, then dia tukar CDI dengan CDI ori jgak dengan kos RM 159.00 inclusive GST, then, moto boleh start, saya bayar semua sekali dengan tukar spark plug, total RM 235.30, lepas sejam moto kembali rosak dan tak boleh start, saya bawa semula ke kedai nie dan check semula, lepas tu dia check cdi tak rosak sebenarnya, tokei kedai kata rosak dekat koil api plak, dia suruh saya tambah RM 70 untuk koil ori, Saya tanya," habis tu cdi yg ganti sampai RM 159.00 nie nak buat apa??", tokei cakap," buat simpan sajalar", Saya tanya," takkan tak boleh refund? You yang check you boleh kata cdi rosak, bila check balik cdi tak rosak, you boleh kata tak boleh refund??", lepas tu tokei kata," Pasal ini cdi sudah invoice sekali GST, tak boleh pulang balik", Saya dalam hati kata what the F***, dia yg check dia kata rosak, lepas tu check sekali lagi dia boleh kata tak rosak, duit cdi dah ambik, dia taknak tanggung kesilapan, Sehingga ke senja bicara dilakukan, akhir kata, last last, tokei kata," Ok ok, saya bagi kurang untuk CDI RM 45.00", saya bayar dekat dia jugak, and lastly, saya cakap dekat tokei," Hari nie hari saya tokei, besok lusa boleh jadi hari you", Cina tu diam jerr. Berniaga MENIPU, saya menasihatkan anda diluar sana jangan pergi ke kedai YIP LIK MOTO, HULU BERNAM, TG MALIM. Penipuan sudah dilakukan turun temurun, kita boikot kedai cina! Banyak lagi kedai muslim motosikal.

Lelaki Dedah Penipuan Kedai Membaiki Motorsikal di Hulu Bernam
Lelaki Dedah Penipuan Kedai Membaiki Motorsikal di Hulu Bernam
Lelaki Dedah Penipuan Kedai Membaiki Motorsikal di Hulu Bernam0 comments:

Catat Ulasan

Komen anda semua amat di hargai, Bagaimanapun anda dinasihatkan agar memberikan komen secara berhemah. Sebarang komen berunsur backlink dan provokasi akan dipadamkan kecuali atas pertimbangan admin. Terima kasih kerana mengunjungi Kezoom.