Khamis, 25 Jun 2015

Khamis, Jun 25, 2015
Luluh Hati Ibu Melihat Tangan Anak Hancur Kerana Mercun | Hati ibu mana yang tidak sedih melihat keadaan anak yang dikandung tidak lagi sempurna,” luah Rozeta Abdul Razak, 27.

Luluh Hati Ibu Melihat Tangan Anak Hancur Kerana Mercun
Keadaan Mohd Azman Syakir menerima rawatan di Wad Kanak-kanak di HTAR selepas terkena letupan mercun.
“Kegembiraan menyambut Ramadan dan Aidilfitri tahun ini seakan-akan diragut apabila pergelangan tangan kiri anak saya hancur terkena mercun.

Rozeta, ibu kepada Mohd Azman Syakir Mohd Saizi, 4, atau lebih mesra disapa Syakir yang juga mangsa pertama letupan mercun di negara ini pada Ramadan kali ini.

Budak 4 Tahun Hancur Tangan Angkara Mercun

Dalam kejadian jam 8 malam kelmarin, mangsa dikatakan bermain mercun di rumahnya di Kampung Tanjung Sepat, Banting, sebelum mercun itu meletup dan mencederakan tangan kirinya.

Akibat kejadian itu, mangsa hilang pergelangan tangan kiri, selain jarinya hancur dan cedera di muka dan badan.

Sejurus kejadian diketahui keluarganya, mangsa dibawa ke Hospital Banting untuk rawatan lanjut sebelum dirujuk ke Hospital Tengku Ampuan Rahimah Klang (HTAR) memandangkan pergelangan tangan kirinya cedera serius.

sumber
http://www.hmetro.com.my/node/59735#sthash.ehplHeC1.dpuf


0 comments:

Catat Ulasan

Komen anda semua amat di hargai, Bagaimanapun anda dinasihatkan agar memberikan komen secara berhemah. Sebarang komen berunsur backlink dan provokasi akan dipadamkan kecuali atas pertimbangan admin. Terima kasih kerana mengunjungi Kezoom.