Jumaat, 24 Julai 2015

Jumaat, Julai 24, 2015
5 Lelaki Di Tahan Kes Paksa Suspek Curi Lembu Makan Najis | Lima individu ditahan berhubung kes dua lelaki yang disyaki mencuri lembu dibelasah, dipaksa makan najis lembu dan kereta mereka dibakar di Felda Jengka 17, Maran pada Rabu lalu.

5 Lelaki Di Tahan Kes Paksa Suspek Curi Lembu Makan Najis

Ketua Polis Daerah Maran, Deputi Superintendan Mat Rizal Mat Razi berkata  mereka ditahan di Jengka 15 dan Jengka 17, Jumaat.

Beliau berkata seorang daripada dua mangsa yang dipukul itu telah dibenarkan pulang dari Hospital Bandar Jengka manakala seorang lagi dipindahkan ke Hospital Sultan Haji Ahmad Shah, Temerloh bagi menjalankan pembedahan tangan.

Namun setakat ini belum terdapat laporan polis dibuat oleh pihak yang lembu mereka dikatakan dicuri, katanya.

Keadaan mangsa yang dibelasah dan dipaksa makan najis tersebar luas di laman sosial dan mendapat pelbagai reaksi.

Mat Rizal tidak menafikan kejadian mencuri lembu kerap berlaku di kawasan tersebut namun jarang dilaporkan.

"Lembu-lembu di kawasan ini biasanya dibiarkan bebas berkeliaran di ladang  kelapa sawit. Pemilik hanya mengenali lembu mereka berdasarkan rupa bentuk haiwan tersebut misalnya berdasarkan bentuk fizikal dan warna kulit," katanya.- Bernama

sumber
http://www.mstar.com.my/berita/berita-jenayah/2015/07/24/ditahan-bakar-kereta-belasah-pencuri/


0 comments:

Catat Ulasan

Komen anda semua amat di hargai, Bagaimanapun anda dinasihatkan agar memberikan komen secara berhemah. Sebarang komen berunsur backlink dan provokasi akan dipadamkan kecuali atas pertimbangan admin. Terima kasih kerana mengunjungi Kezoom.