Ahad, 26 Julai 2015

Ahad, Julai 26, 2015
Lelaki Singapura Lari Lepas Isi Minyak Di Lukut | Seorang lelaki melarikan diri selepas mengisi petrol tanpa membuat bayaran di sebuah stesen minyak di Lukut, kelmarin.

Lelaki Singapura Lari Lepas Isi Minyak Di Lukut

Dalam kejadian jam 4.20 petang itu, lelaki terbabit yang memandu kereta Honda Civic berhenti di stesen minyak berkenaan dan ke kaunter meminta mengisi petrol RON97.

Sumber berkata, suspek enggan membuat bayaran kerana mendakwa mahu membuat isian penuh dan akan membuat bayaran sebaik selesai.

Malangnya, suspek melarikan diri sebaik selesai mengisi petrol berjumlah RM78.93.

“Pekerja pam yang terkejut melihat tindakan suspek cuba mengejarnya dengan menunggang motosikal melalui Jalan Lukut menghala ke Seremban.

“Suspek yang menyedari diekori memecut laju menyebabkan pekerja terbabit gagal mengekori sebaik memasuki Lebuhraya Seremban-Port Dickson (SPDH).

“Pekerja pam itu berjaya mencatat nombor plat kenderaan suspek dan memaklumkan kejadian kepada majikannya sebelum tampil membuat laporan di Balai Polis Lukut untuk tindakan lanjut,” katanya.

Kejadian itu dikatakan berjaya dirakam pekerja terbabit sebelum dimuat naik ke laman sosial Facebook dan menjadi viral.

Video berkenaan sudah ditonton lebih 9,000 pengguna Facebook dan dikongsi lebih 3,000 pengguna sehingga petang semalam, malah turut mendapat kritikan dan ada yang mempersoalkan tindakan juruwang stesen minyak itu yang membenarkan petrol diisi tanpa memberikan sejumlah wang terlebih dulu.

sumber
http://www.hmetro.com.my/node/66283#sthash.3jp7FMxL.dpuf


0 comments:

Catat Ulasan

Komen anda semua amat di hargai, Bagaimanapun anda dinasihatkan agar memberikan komen secara berhemah. Sebarang komen berunsur backlink dan provokasi akan dipadamkan kecuali atas pertimbangan admin. Terima kasih kerana mengunjungi Kezoom.