Khamis, 30 Julai 2015

Khamis, Julai 30, 2015
Malaysia Hantar Pasukan Kenal Pasti Serpihan MH370 Di Pulau Reunion | Malaysia pada Rabu berkata satu pasukan telah dihantar ke Pulau Reunion yang terletak di luar pantai timur Afrika untuk mengenal pasti sama ada serpihan yang ditemui di perairan itu mungkin milik pesawat Penerbangan Malaysia (MAS) MH370 yang hilang pada tahun lalu.

Malaysia Hantar Pasukan Kenal Pasti Serpihan MH370 Di Pulau Reunion

Eric Chesneau, seorang pegawai polis bahagian pengangkutan udara Perancis di wilayah Reunion, Lautan Hindi memberitahu Reuters bahawa 'serpihan yang ditemui itu menyerupai sayap kapal terbang' tetapi siasatan lanjut akan dilakukan.

Pesawat MH370 gagal dikesan sejak dilaporkan hilang pada 8 Mac 2014.

Pesawat yang membawa 239 penumpang termasuk anak kapal itu berlepas dari Kuala Lumpur menuju Beijing.

Kebanyakan penumpang terdiri daripada warga China.

"Saya sudah menghantar satu pasukan untuk mengenal pasti serpihan tersebut... kami berharap mereka boleh mengenal pasti serpihan itu secepat mungkin," kata Menteri Pengangkutan Datuk Seri Liow Tiong Lai ketika melawat PBB di New York.

MH370 hilang dari radar kira-kira 45 minit selepas pesawat tersebut berlepas dari Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA).

Operasi mencari dan menyelamat yang diketuai Australia bertumpu di selatan Lautan Hindi.

sumber
http://www.mstar.com.my/berita/berita-dunia/2015/07/30/malaysia-hantar-pasukan/


0 comments:

Catat Ulasan

Komen anda semua amat di hargai, Bagaimanapun anda dinasihatkan agar memberikan komen secara berhemah. Sebarang komen berunsur backlink dan provokasi akan dipadamkan kecuali atas pertimbangan admin. Terima kasih kerana mengunjungi Kezoom.