Rabu, 15 Julai 2015

Rabu, Julai 15, 2015
Pencuri Dapat Hadiah : Seorang suspek/bakal pencuri tidak dihukum diatas niat buruknya itu sebaliknya seorang bakal mangsanya diarah membayar ganti rugi kepada lelaki itu kerana memukul bakal pencuri terbabit.

Pencuri Dapat Hadiah

Mahkamah China semalam, mengarahkan seorang lelaki membayar 70,000 yuan (RM40,000) kepada lelaki yang mahu merompaknya serta memukul perompak itu.

Menurut akhbar Global Times, selain denda itu, mahkamah turut menjatuhkan hukuman dalam pemerhatian selama tiga bulan kepada mangsa yang dikenali sebagai Yuan.

Dalam kejadian dia Dongguan Februari lalu, bakal perompak itu, Zeng, cuba mencuri telefon bimbit Yuan tetapi gagal dan mangsa serta dua lagi lelaki mengejarnya. Mereka menangkap Zhen dan membelasahnya

Zeng kemudian membuat laporan kepada polis seharian kemudian dan Yuan serta dua lagi lelaki menyerah diri.

Yuan serta dua lelaki itu dianggap melakukan jenayah menyerang kerana tidak melaporkan cubaan merompak terhadapnya sebelum bertindak sendiri membelasah perompak itu. - AFP

sumber
http://www.hmetro.com.my/node/64438?


0 comments:

Catat Ulasan

Komen anda semua amat di hargai, Bagaimanapun anda dinasihatkan agar memberikan komen secara berhemah. Sebarang komen berunsur backlink dan provokasi akan dipadamkan kecuali atas pertimbangan admin. Terima kasih kerana mengunjungi Kezoom.