Rabu, 8 Julai 2015

Rabu, Julai 08, 2015
Yazid Search Bakal Terima Buah Pinggang Baru | Pemain dram kumpulan Search, Yazid Ahmad kini sedang menjalani rawatan di Hospital Kuala Lumpur bagi menstabilkan keadaan jantungnya yang dijangkiti kuman sebelum boleh membuat rawatan susulan pemindahan buah pinggangnya yang telah rosak.

Yazid Search Bakal Terima Buah Pinggang Baru

Yazid yang kini berusia 53 berkata, pihak hospital menasihatinya supaya menjalani rawatan tersebut bagi mengelakkan risiko berdepan kematian jika rawatan pemindahan buah pinggang dijalankan secara tergesa-gesa.

“Saya diberitahu bahawa bekalan buah pinggang untuk saya sudah ada. Namun, saya dinasihati supaya menstabilkan keadaan jantung terlebih dahulu.

“Kebanyakan daripada penerima organ yang menjalani pembedahan pemindahan sebelum jantung mencapai 50 peratus kadar sihat berdepan dengan kematian,"

sumber
http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2015&dt=0708&pub=Kosmo&sec=Terkini&pg=bt_12.htm


0 comments:

Catat Ulasan

Komen anda semua amat di hargai, Bagaimanapun anda dinasihatkan agar memberikan komen secara berhemah. Sebarang komen berunsur backlink dan provokasi akan dipadamkan kecuali atas pertimbangan admin. Terima kasih kerana mengunjungi Kezoom.