Khamis, 27 Ogos 2015

Khamis, Ogos 27, 2015
Lelaki Mengaku TUHAN Di Belasah Hingga Pengsan | Seorang lelaki, Indra Okta Permana atau dikenali sebagai Raden, 35, bukan sahaja mengaku dirinya jelmaan Tuhan, tetapi turut meminta pengikutnya membakar al-Quran dan menyembah matahari.

Lelaki Mengaku TUHAN Di Belasah Hingga Pengsan
Suspek berbaju hitam
Disebabkan tindakan melampau lelaki itu, para penduduk kampung menjadi berang dan memukulnya sehingga pengsan di Kampung Gunungkarang di Sukabumi, Jawa Barat itu .

Menurut jurucakap polis, Sulaeman Salim, Raden yang mengaku Tuhan mempengaruhi satu keluarga di kampung itu untuk mengikut ajarannya.

“Keluarga ini memberitahu mereka seperti terpukau dengan Raden dan mempercayai semua dakwaannya termasuk dirinya sebagai Tuhan.

Pada Isnin lalu, Raden membawa keluarga berkenaan yang terdiri daripada dua lelaki dan seorang perempuan iaitu Agus Wahyudin,Tatang dan Dewi pergi ke sebuah bukit berhampiran.

Menurutnya, di puncak bukit itu, Raden mengarahkan tiga pengikutnya bersujud dan menyembah matahari sambil di "baiat" oleh beliau..

“Ketika pengikutnya bersujud, Raden memukul badan dan punggung pengikutnya dengan alasan mahu menghapuskan dosa.

“Tidak cukup dengan itu, Raden mengarahkan pengikutnya membakar al-Quran,” jelasnya.

Menurutnya, penduduk kampung yang berang selepas mengetahui perkara itu bertindak memukul Raden sehingga pengsan.

“Bagaimanapun, polis sempat tiba dan berjaya menghalang penduduk berkenaan.

“Buat masa ini suspek ditahan di balai polis untuk siasatan dan tindakan lanjut,” katanya. - Agensi

sumber
http://www.hmetro.com.my/node/73204#sthash.FxGPSE5U.dpuf


0 comments:

Catat Ulasan

Komen anda semua amat di hargai, Bagaimanapun anda dinasihatkan agar memberikan komen secara berhemah. Sebarang komen berunsur backlink dan provokasi akan dipadamkan kecuali atas pertimbangan admin. Terima kasih kerana mengunjungi Kezoom.