Khamis, 27 Ogos 2015

Khamis, Ogos 27, 2015
Wanita 32 Tahun Maut Selepas Kepala Bayi Tertinggal Dalam Rahim | Seorang wanita dilaporkan maut selepas kecuaian doktor meninggalkan kepala bayi yang dilahirkannya di dalam rahim selepas menarik menarik keluar bayi itu ketika proses bersalin.


Wanita 32 Tahun Maut Selepas Kepala Bayi Tertinggal Dalam Rahim


Wanita itu, Geeta Devi, 32, dimasukkan ke sebuah hospital kerajaan di Shahjahanpur, Uttar Pradesh, utara India Sabtu lalu selepas mengalami kesakitan kerana hendak bersalin.

Bagaimanapun, dia mati beberapa jam kemudian selepas doktor menarik bayi perempuan yang dilahirkannya hingga menyebabkan kepala bayi itu terputus di dalam rahimnya.

Lebih buruk lagi, Geeta dibiarkan kesakitan dan dihantar ke sebuah hospital lain dengan kepala bayinya masih di dalam rahimnya.

Ketika di hospital Bareilly, doktor berjaya mengeluarkan kepala bayi itu, tetapi gagal menyelamatkan nyawa wanita berkenaan.

sumber
http://www.hmetro.com.my/node/73215#sthash.mAX41LKV.dpuf


0 comments:

Catat Ulasan

Komen anda semua amat di hargai, Bagaimanapun anda dinasihatkan agar memberikan komen secara berhemah. Sebarang komen berunsur backlink dan provokasi akan dipadamkan kecuali atas pertimbangan admin. Terima kasih kerana mengunjungi Kezoom.