Khamis, 3 September 2015

Khamis, September 03, 2015
Jimmy "Superfly" Snuka Di Dakwa Atas Pembunuhan 32 Tahun Dulu | Bekas bintang gusti profesional, Jimmy "Superfly" Snuka atau nama sebenarnya James Reiher, 72, telah dituduh membunuh teman wanitanya sekitar 32 tahun yang lalu.

Jimmy "Superfly" Snuka Di Dakwa Atas Pembunuhan 32 Tahun Dulu

Pendakwa raya pada Selasa lalu mengumumkan keputusan siasatan juri yang Jimmy 'Superfly' Snuka terlibat dalam kematian gadis berusia 23 tahun Nancy Argentino Brooklyn, New York.

Nancy Argentino disahkan meninggal dunia selepas pihak berkuasa dipanggil ke bilik hotel dia dan Snuka telah berkongsi berhampiran Allentown, Pennsylvania Mei 1983.

Snuka yang kini bertarung dengan kanser perut, hidup dengan isterinya di Waterford Township, New Jersey, menulis dalam autobiografinya 2012 bahawa dia tidak bersalah dalam kematian beliau.

"Banyak perkara yang teruk telah ditulis mengenai saya mencederakan Nancy serta bertanggungjawab terhadap kematiannya, tetapi mereka semua tidak benar,'

"Ini sangat keras pada saya dan sangat keras pada keluarga saya. Sehingga hari ini, saya masih menerima nota jahat dan ancaman. Saya tidak pernah memukul Nancy atau terancam dia."

Snuka telah didakwa petang Selasa dan dihantar ke Lehigh County Jail sebagai ganti sebanyak $ 100,000 ikat jamin.

Kakak Argentino, Louise memberitahu yang dia gembira untuk mendengar berita tentang penangkapan Snuka, memandangkan ibunya yang kini berusia 90 tahun itu akhirnya mungkin dapat melihat keadilan diatas kematian anaknya.

Argentino dikejarkan ke hospital pada 10 Mei, 1983, selepas Snuka mendapati dia sesak nafas dan terdapat cecair kuning keluar dari mulut dan hidung di bilik motel mereka berkongsi berhampiran dengan Tapak Pesta Allentown di Pennsylvania, di mana Snuka telah membuat persembahan di Gusti Dunia acara Persekutuan. Argentino meninggal dunia pada hari berikutnya akibat kecederaan otak.

Selepasitu, Snuka, kemudianya dilaporkan telah berkahwin dengan wanita lain yang mempunyai nama besar dalam WWF (kini dikenali sebagai WWE).

Bedah siasat keatas Argentino menunjukkan kecederaan yang konsisten dengan sejarah penderaan domestik.

Snuka sebelum ini tidak pernah dianggap sebagai suspek sebenar atau dikenakan sebarang tuduhan jenayah berhubung dengan kematian Argentino sehinggalah pendakwaan terbaru ini.

Pada tahun 1985, keluarga Argentino memenangi penghakiman sivil sebanyak 500,000 USD.


sumber
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3218819/Ex-wrestler-Superfly-charged-girlfriends-1983-death.html


0 comments:

Catat Ulasan

Komen anda semua amat di hargai, Bagaimanapun anda dinasihatkan agar memberikan komen secara berhemah. Sebarang komen berunsur backlink dan provokasi akan dipadamkan kecuali atas pertimbangan admin. Terima kasih kerana mengunjungi Kezoom.