Khamis, 8 Oktober 2015

Khamis, Oktober 08, 2015
Beli Bom Di Thailand Untuk Letup Mak Ayah Angkat  | Bom yang dibeli dari Thailand dipercayai telah digunakan seorang pemuda bagi membunuh pasangan suami isteri di Kilometer 3, Jalan Gua Musang-Kampung Pulai, Gua Musang, semalam.

Beli Bom Di Thailand Untuk Letup Mak Ayah Angkat

Ketua Polis Kelantan, Datuk Mazlan Lazim berkata, siasatan awal terhadap anak angkat mangsa itu mendapati bom berkenaan telah dibeli di negara jiran dengan harga RM300.

“Daripada hasil siasatan awal juga, kita mendapati suspek berusia 27 tahun itu telah memasang bom tersebut di motosikal berkenaan sejak tiga hari lalu (sebelum kejadian).

“Jenis bom bagaimanapun masih sedang dikenal pasti oleh Unit Pemusnah Bom di Bukit Aman,” katanya hari ini.

Dalam kejadian kira-kira pukul 9 pagi itu, Cha Mok Liong, 72, dan isterinya, Fong Ah Fong, 72, maut dalam keadaan mengerikan apabila badan mereka berkecai akibat letupan bom buatan sendiri semasa menunggang motosikal menuju ke Kampung Pulak di Kilometer 3, Jalan Gua Musang-Pulai.

Ekoran daripada itu, pihak polis menahan seorang suspek yang juga anak angkat mangsa di rumahnya di Kampung Batu Papan kira-kira sejam kemudian.-UTUSAN ONLINE

sumber
http://www.utusan.com.my/berita/nasional/bom-dibeli-dari-thailand-untuk-letup-pasangan-suami-isteri-1.144166#sthash.o8Wd2A3E.dpuf


0 comments:

Catat Ulasan

Komen anda semua amat di hargai, Bagaimanapun anda dinasihatkan agar memberikan komen secara berhemah. Sebarang komen berunsur backlink dan provokasi akan dipadamkan kecuali atas pertimbangan admin. Terima kasih kerana mengunjungi Kezoom.