Selasa, 20 Oktober 2015

Selasa, Oktober 20, 2015
Misteri WhatsApp Dari Lelaki Telah Meninggal Dunia | Bekas rakan kelas seorang lelaki yang meninggal dunia keliru apabila menerima mesej daripada si mati menerusi aplikasi WhatsApp selepas disahkan mati meninggal dunia.

Misteri WhatsApp Dari Lelaki Telah Meninggal Dunia

Seramai 19 rakan sekolah berusia 53 tahun yang mewujudkan kumpulan sembang Sekolah Kebangsaan Bandar Hilir, Melaka terkejut apabila menerima mesej daripada Yong Soo Fah, sehari selepas kematiannya akibat diserang sakit jantung semasa bercuti di Langkawi pada 9 Oktober lalu.

Seorang rakan kelasnya, Lim Dow Toon berkata, mesej itu: "Come start happy now all my F..I go F."

Beliau berkata, mesej itu dihantar dalam kumpulan itu pada 1.45 petang sehari selepas mayat Soo Fah dibawa pulang untu upacara pengebumian.

Kata Dow Toon, rakan yang dikenalinya sejak Tahun Satu jarang sekali mengirim mesej yang ringkas dalam kumpulan itu.

Pada mulanya mereka menyangka ada di kalangan saudara mara Soo Fah yang menghantar mesej berkenaan.

"Tetapi apabila kami bertanya keluarganya, tiada yang berbuat demikian malahan mereka memberitahu terlalu sibuk menguruskan upacara pengebumian.

"Juga diberitahu, telefon bimbit Soo Fah ditutup sebaik dia meninggal dunia," katanya.

Dow Toon dan rakannya yang lain semakin keliru apabila ada ahli keluarga Soo Fah mendedahkan beberapa hari kemudian bahawa hanya kumpulan mereka menerima mesej itu berbanding beberapa lagi kumpulan sembang lain selepas mereka memeriksa telefon bimbit Soo Fah.

Selain itu, seorang lagi rakan, Mak Chee Kin berkata, satu lagi kekeliruan yang berlaku berkaitan ucapan takziah atas kematian Soo Fah.

"Ucapan diterima hanya beberapa jam selepas kematiannya tetapi lebih memeranjatkan apabila si mati sendiri yang mengirim mesej itu," katanya.

Sehingga kini, rakan sekelas Soo Fah menganggap mesej yang diterima itu kejadian misteri.

sumber
http://www.mstar.com.my/berita/berita-semasa/2015/10/19/misteri-mesej-si-mati/


0 comments:

Catat Ulasan

Komen anda semua amat di hargai, Bagaimanapun anda dinasihatkan agar memberikan komen secara berhemah. Sebarang komen berunsur backlink dan provokasi akan dipadamkan kecuali atas pertimbangan admin. Terima kasih kerana mengunjungi Kezoom.