Sabtu, 17 Oktober 2015

Sabtu, Oktober 17, 2015
Pengurus Mengaku Jumpa Zamani, Namun Nafi Jadi Dalang : Berikutan isu Zamani melarikan diri dari Rumah Pengasih,  pengurus bagi kumpulan Slam dan Zamani, Johan Aziz  menafikan dirinya menjadi dalang utama yang membawa keluar penyanyi tersebut dari pusat pemulihan Persatuan Pengasih Malaysia (Pengasih).

Pengurus Mengaku Jumpa Zamani, Namun Nafi Jadi Dalang

Johan bagaimanapun mengakui, beliau ada bertemu dengan Zamani semalam tetapi tidak mengetahui siapa yang menjemput penyanyi itu dari pusat pemulihan tersebut.

“Saya tidak pasti siapa yang ambil dia (Zamani) dari sana (pusat pemulihan). Saya hanya bertemu dengan dia semalam, bagaimanapun sehingga kini saya masih mengawasi dia dalam mengelakkan perkara tidak diingini dari berlaku,” kata Johan kepada Utusan Online.

Menjelaskan keadaan Zamani, Johan berkata, apa yang boleh dikongsinya ialah penyanyi itu kelihatan baik dan sihat.

“Saya tidak tahu kenapa dia mahu keluar. Cuma sebagai orang yang rapat saya banyak nasihatkan dia untuk menghindari orang-orang yang salah sahaja. Saya fikir keadaan dia tidak membimbangkan,” kata Johan lagi.

Zamani atau nama sebenarnya Zamani Ibrahi, 44, dilaporkan melarikan diri dari Pengasih dua hari lalu selepas lapan bulan menerima rawatan dan pemulihan dadah.

Kehilangan penyanyi yang sangat popular dengan lagu Gerimis Mengundang itu menyebabkan Yang Dipertua Pengasih, Datuk Mohd. Yunus Pathi membuat laporan polis di Ibu Pejabat Polis Daerah Sentul.

sumber
http://utusan.com.my/hiburan/pengurus-mengaku-jumpa-zamani-nafi-jadi-dalang-1.147545


0 comments:

Catat Ulasan

Komen anda semua amat di hargai, Bagaimanapun anda dinasihatkan agar memberikan komen secara berhemah. Sebarang komen berunsur backlink dan provokasi akan dipadamkan kecuali atas pertimbangan admin. Terima kasih kerana mengunjungi Kezoom.