Selasa, 20 Oktober 2015

Selasa, Oktober 20, 2015
Tak Percaya Pengurusan, Keluarga Mahu Urus Sendiri Akaun Zamani Slam | Keluarga Zamani Slam dilaporkan akan menguruskan kewangan artis itu selepas kurang percaya terhadap syarikat pengurusan Johan Aziz Production yang menguruskan Zamani selama 22 tahun.


Kakak penyanyi itu, Zuraidah Ibrahim berkata, syarat tersebut diberikan selepas Zamani berkeras mahu syarikat berkenaan terus menguruskan kerjayanya.

"Kalau diikutkan saya tidak setuju kerjaya dia diuruskan oleh pengurusan lamanya kerana sebelum ini banyak masalah timbul, namun saya hormati keputusan Zamani untuk menggunakan khidmat mereka lagi.

"Oleh itu kami ada sediakan perjanjian bertulis dan meletakkan beberapa syarat kepada pengurusannya terutama berkaitan akaun Zamani yang perlu diuruskan sepenuhnya oleh keluarga," ujarnya.

Zuraidah ditemui pada sidang media yang diadakan di Rumah Pengasih hari ini.

Dia diminta mengulas tentang perancangan kerjaya Zamani selepas keluar dari pusat pemulihan Rumah Pengasih.

Tambah Zuraidah, dia memberi kepercayaan tersebut selepas Zamani, 43,  berusaha meyakinkan keluarga untuk berada bawah pengurusan lamanya.

"Saya ingin pengurusan baru untuk kehidupan baru dia, tapi selepas dia meyakinkan saya untuk bersama dengan pengurusan lama, saya tidak boleh menghalang kehendak dia.

"Tapi kami mahu satu perjanjian yang jelas dan meminta pihak pengurusan menyerahkan hal berkaitan kewangan kepada keluarga terdekat sahaja. Hal-hal lain iaitu tentang persembahan nyanyian mereka yang akan uruskan," ujarnya.


Dalam pada itu, abang penyanyi itu Zulfazli berkata, keluarga mereka sentiasa menyokong apa juga tindakan yang dilakukan oleh Zamani.

Katanya, mereka akan sentiasa memantau perkembangan mengenai pemulihan Zamani selepas dia mengambil keputusan untuk keluar dari Rumah Pengasih.

Kami sekeluarga tidak pernah menghalang untuk dia keluar dari Rumah Pengasih dan gunakan khidmat pengurusan lama. Kami sentiasa sokong dan mahu melihat perkembangan pemulihan dia depan mata kami sendiri.

”Kami mahu terlibat dengan kerjaya dia kerana kami lebih rapat dengan dia. Kalau dulu orang tanya saya apa perkembangan Zamani, saya sendiri tidak tahu nak jawab sebab saya sendiri tidak tahu," ujarnya.

Hilang Dari Pusat Pengasih, Zamani Buat Laporan Polis

Sementara itu, pengurusnya Johan berjanji untuk menjaga kepercayaan dan tanggungjawab yang diberikan kepada pihak mereka bagi memastikan kerjaya Zamani berada di tempat yang betul.

"Saya akui ada kesilapan-kesilapan lama yang membuatkan keluarga mereka kurang percaya, namun kita berusaha berubah dan memikul tanggungjawab untuk meletakkan Zamani pada jalan yang betul.

"Saya akan sentiasa mengambil pendapat keluarga terlebih dahulu jika apa-apa yang berlaku kepada Zamani," ujarnya.sumber
http://www.mstar.com.my/hiburan/berita-hiburan/2015/10/20/keluarga-zamani/


0 comments:

Catat Ulasan

Komen anda semua amat di hargai, Bagaimanapun anda dinasihatkan agar memberikan komen secara berhemah. Sebarang komen berunsur backlink dan provokasi akan dipadamkan kecuali atas pertimbangan admin. Terima kasih kerana mengunjungi Kezoom.