Rabu, 18 November 2015

Rabu, November 18, 2015
1
5A HADIAH Buat Ibu Yang Bekerja Tukang Sapu Sampah Di Sekolah | Hasrat seorang murid tahun enam untuk menggembirakan ibunya yang be­kerja sebagai tukang sapu di sekolah sama akhirnya tercapai de­ngan ke­putusan cemerlang 5A dalam Ujian Pencapaian Sekolah Rendah (UPSR) yang diumumkan.

5A HADIAH Buat Ibu Yang Bekerja Tukang Sapu Sampah Di Sekolah

Lebih mengharukan, Nurin Fatini Mohd. Shukri, 12, menghadiahkan keputusan cemerlang itu kepada ibunya, Rahmah Mohd. Arif, 41, ketika ibunya itu sedang bekerja membersihkan sekolahnya di Sekolah Kebangsaan (SK) Lahar Yooi, Tasek Gelugor.

Kejayaan Nurin Fatini itu juga adalah pencapaian membanggakan baginya kerana dia bukanlah antara pelajar yang dijangka memperoleh keputusan cemerlang selepas hanya mendapat 1A dalam peperiksaan sebelum ini.

Menurut Rahmah, sejak beberapa hari lalu, dia berasa gusar mengenangkan keputusan yang bakal diperoleh anak keduanya itu kerana tidak mahu Nurin Fatini terlalu berharap atau kecewa.

Malah, tambahnya, pagi ini dia juga tidak sanggup untuk mengetahui keputusan anaknya itu meskipun berada di sekolah sama sehinggalah dimaklumkan berita gembira itu oleh suaminya, Mohd. Shukri Husain, 39.

“Pencapaian Nurin Fatini semakin baik selepas dia mengikuti kelas tuisyen di sekolah setiap hari termasuk memperoleh keputusan 4A dalam ujian percubaan UPSR sebelum ini,” katanya.

sumber
http://www.utusan.com.my/berita/nasional/hadiah-5a-kepada-ibu-yang-bekerja-sebagai-tukang-sapu-di-sekolah-sama-1.159586#


1 comments:

Komen anda semua amat di hargai, Bagaimanapun anda dinasihatkan agar memberikan komen secara berhemah. Sebarang komen berunsur backlink dan provokasi akan dipadamkan kecuali atas pertimbangan admin. Terima kasih kerana mengunjungi Kezoom.