Sabtu, 26 Disember 2015

Sabtu, Disember 26, 2015
Isyarat Rakyat: Populariti Muhyidin Jauh Lebih TINGGI Berbanding Najib | Populariti Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak semakin merosot berbanding bekas Timbalannya, Tan Sri Muhyiddin Yassin yang dilihat semakin popular.

Isyarat Rakyat: Populariti Muhyidin Jauh Lebih TINGGI Berbanding Najib

Perbandingan itu dibuat berdasarkan respon orang ramai terhadap ucapan Maulidur Rasul dan Hari Krismas di laman sosial yang dibuat kedua-dua pemimpin nombor satu dan dua parti UMNO itu.

Bekas Naib Ketua Pemuda UMNO Bahagian Wangsa Maju, Shahbudin Hussin menulis, untuk Maulidur Rasul, Najib memuatnaik tulisannya sejak Rabu dan sehingga petang Jumaat lalu, jumlah “likes” yang diperolehinya hanyalah sebanyak 3,990 sahaja manakala Muhyiddin yang memuatkan tulisannya sejak Khamis telah mengumpul “likes” sebanyak 29,852.

Untuk Krismas pula, Najib hanya mendapat ‘likes’ sebanyak 904 sejak memuatnaik posting pada Khamis sementara Muhyiddin dalam tempoh tidak sampai sejam telah memperoleh ‘like’ sebanyak 2,620.

“Menurunnya populariti Najib di hati rakyat sebenarnya bukan lagi sekadar andaian atau jangkaan semata-mata. Ia adalah realiti yang semakin nyata serta boleh dilihat di mana-mana.

“Kekal berkuasa dan penyokongnya pula bangga kerana konon kepimpinannya masih mampu mengaut derma beribu-ribu juta, hakikatnya populariti beliau semakin ketara menurunnya,” tulisnya di blog shahbudindotcom.blogspot.my.

Katanya, Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi pula mengumpul ‘likes’ yang jauh lebih mengecewakan.

“Malah, jika ‘likes’ yang diperoleh Najib dicampurkan dengan ‘likes’ Zahid, ia masih lagi tidak mampu menandingi jumlah yang diperoleh Muhyiddin.

“Masihkah tidak mahu memahami isyarat ini?, soalnya.

sumber
http://www.freemalaysiatoday.com/category/bahasa/2015/12/26/najib-makin-tidak-popular/


0 comments:

Catat Ulasan

Komen anda semua amat di hargai, Bagaimanapun anda dinasihatkan agar memberikan komen secara berhemah. Sebarang komen berunsur backlink dan provokasi akan dipadamkan kecuali atas pertimbangan admin. Terima kasih kerana mengunjungi Kezoom.