Jumaat, 4 Disember 2015

Jumaat, Disember 04, 2015
1
Suspek Bunuh Kerani Sekolah Agama Di Dakwa | Seorang Penolong Pegawai Perubatan dihadapkan ke Mahkamah Majistret Muar didakwa atas tuduhan membunuh seorang kerani wanita sekolah agama yang mayatnya ditemukan dengan kesan jerut di leher di Taman Setia Kasih, pertengahan bulan lalu.

Suspek Bunuh Kerani Sekolah Agama Di Dakwa

Zurailie Muhamad, 30, yang sudah berkahwin dan mempunyai dua anak mengangguk tanda faham selepas pertuduhan dibacakan kepadanya oleh jurubahasa di hadapan Majistret Mohd. Syafiq Mustaza.

Tiada pengakuan direkodkan daripada tertuduh yang tidak diwakili peguam.

Mengikut kertas pertuduhan, Zurailie didakwa membunuh Nurul Shahira Mohamed Yatim, 29, di rumah beralamat nombor 85, Taman Setia Kasih, Jalan Sungai Terap, Bukit Pasir antara pukul 2.05 petang dan 2.30 petang, 16 November lalu.

Pertuduhan terhadap penjawat awam itu dikemukakan oleh Timbalan Pendakwa Raya, A. Shaarmini mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan yang memperuntukkan hukuman gantung sampai mati jika sabit kesalahan.

Mahkamah menetapkan 5 Januari depan untuk sebutan semula kes tersebut sementara menunggu laporan kimia dan bedah siasat siap.

Mangsa, Nurul Shahira yang merupakan kerani Sekolah Agama Sungai Raya ditemukan mati dalam keadaan menyayat hati di pintu bilik utama rumahnya.

Nurul Shahira ditemukan jiran sebelah rumahnya pada pukul 6 petang dalam keadaan terbaring dengan kesan jerut di leher dan telefon bimbit serta barang-barang kemasnya turut dirompak.

Semasa kejadian suami Nurul Shahira, Muhammad Faris Jaafar, 30, tiada di rumah kerana bekerja di Ulu Tiram, Johor Bahru manakala anaknya, Muhammad Aish, 11 bulan, dijaga pengasuh di kawasan berdekatan.

sumber
http://www.utusan.com.my/berita/mahkamah/penolong-pegawai-perubatan-didakwa-bunuh-nurul-shahira-1.165367#


1 comments:

Komen anda semua amat di hargai, Bagaimanapun anda dinasihatkan agar memberikan komen secara berhemah. Sebarang komen berunsur backlink dan provokasi akan dipadamkan kecuali atas pertimbangan admin. Terima kasih kerana mengunjungi Kezoom.