Isnin, 11 Januari 2016

Isnin, Januari 11, 2016
Besi Pesawat Misteri Jatuh Terbenam Di Laman Rumah | “Ketika berada di depan pintu rumah, saya terdengar bunyi deruman kuat dari udara sebelum tiba-tiba dikejutkan letupan kuat.”

Besi Pesawat Misteri Jatuh Terbenam Di Laman Rumah

Begitu kata seorang pelajar dikenali sebagai Abdullah, 20, apabila mendapati sekeping besi dipercayai serpihan sebuah pesawat melayang jatuh dari udara sebelum terbenam dalam simen rumah milik seorang pekerja syarikat perumahan di Taman Insaniah, Kuala Ketil.

Kejadian berlaku kira-kira jam 3 petang pada 27 Disember lalu menyebabkan beberapa jiran terkejut lalu bergegas keluar melihat apa yang berlaku sebelum mendapati sekeping besi selebar 0.6 meter terbenam di halaman rumah itu.

Abdullah berkata, sebaik letupan berlaku dia bergegas masuk kerana menyangka kotak suis meter elektrik rumah sewanya meletup tetapi keluar semula untuk mencari arah bunyi berkenaan sebelum ternampak sekeping besi berwarna hijau terbenam di halaman rumah jiran.

“Saya tidak sangka letupan kuat berkenaan berpunca daripada kepingan besi itu dan pada masa sama, ramai jiran yang mendengar letupan itu turut keluar untuk melihat apa yang berlaku dan mereka turut terkejut melihat kepingan besi terbenam sekali gus menembusi lantai simen.

sumber
http://www.hmetro.com.my/node/106311#


0 comments:

Catat Ulasan

Komen anda semua amat di hargai, Bagaimanapun anda dinasihatkan agar memberikan komen secara berhemah. Sebarang komen berunsur backlink dan provokasi akan dipadamkan kecuali atas pertimbangan admin. Terima kasih kerana mengunjungi Kezoom.