Sabtu, 13 Februari 2016

Sabtu, Februari 13, 2016
78 Polis Di Hukum Berbaring Tengah Panas Kerana Tak Solat | 78 anggota polis di Polrestabes Surabaya dipaksa melakukan tekan tubi, scout jumping dan pelbagai jenis senaman di tengah panas di padang hadapan berek mereka di ibu pejabat polis kelmarin.

78 Polis Di Hukum Berbaring Tengah Panas Kerana Tak Solat

Ia adalah hukuman ke atas mereka kerana malas ke masjid untuk menunaikan solat atau tidak ke masjid di ibu pejabat polis itu ketika azan berkumandang.

Ketua ibu pejabat polis Surabaya Toni Sugiyanto berkata, dia kesal kerana anggota berkenaan rela bersantai di berek masing-masing ketika waktu solat walaupun tidak bertugas atau meronda.

Menurutnya, mulai kelmarin, anggota polis terbabit, kecuali yang bukan beragama Islam, diwajibkan menunaikan solat di masjid di perkarangan ibu pejabat polis itu setiap waktu.

Menurutnya, hukuman yang dikenakan ke atas anggota yang tidak bersolat itu adalah teguran agar mereka belajar mentaati perintah.

sumber
http://www.hmetro.com.my/node/114642#


0 comments:

Catat Komen

Komen anda semua amat di hargai, Bagaimanapun anda dinasihatkan agar memberikan komen secara berhemah. Sebarang komen berunsur backlink dan provokasi akan dipadamkan kecuali atas pertimbangan admin. Terima kasih kerana mengunjungi Kezoom.