Isnin, 14 Mac 2016

Isnin, Mac 14, 2016
Anak Azman (Flop Poppy) Selamat Jalani Pembedahan Pertama | Anak kepada bekas pemain dram Flop Poppy Azman Ismail yang mengalami masalah usus tidak bersambung selamat menjalani pembedahan pertama 3 Mac lalu di Hospital Kuala Lumpur.

Anak Azman (Flop Poppy) Selamat Jalani Pembedahan Pertama

Menurut Azman, anaknya iaitu Putra Azrullah kini berusia tujuh bulan itu bakal menjalani pembedahan kedua pada April ini bagi menyambung usus tersebut kesaluran yang betul.

"Alhamdulillah pembedahan pertama bagi menebuk lubang najis sudah berjaya dan doktor beritahu akan membuat pembedahan kedua pada April depan.

Pembedahan kedua itu adalah bagi menyambung usus ke lubang tersebut agar najis boleh keluar secara normal," ujarnya.

Azman berkata demikian ketika diminta mengulas tentang perkembangan kesihatan bayi berkenaan selepas menjalani pembedahan.

Tambahnya, buat masa ini keadaan kesihatan anaknya stabil, namun masih dalam pemerhatian pihak hospital.

"Bayi saya stabil tetapi biasalah dia sering menangis kerana mungkin rasa sakit dan tidak selesa selepas pembedahan itu,

"Kami sudha bawa balik ke rumah dan akan mendapatkan rawatan seperti biasa setiap minggu untuk memastikan kesihatan dia berada dalam keadaan baik," ujarnya.

Pada 1 Mac lalu Persatuan Karyawan Malaysia (Karyawan) mengadakan program jelajah busking di enam lokasi terpilih bagi mengutip derma membiayai pembedahan bayi malang itu.

Program tersebut turut mendapat sambutan penyanyi tempatan dan orang ramai yang prihatin terhadap nasib bayi malang tersebut.

sumber
http://www.mstar.com.my/hiburan/berita-hiburan/2016/03/13/bayi-azman/


0 comments:

Catat Ulasan

Komen anda semua amat di hargai, Bagaimanapun anda dinasihatkan agar memberikan komen secara berhemah. Sebarang komen berunsur backlink dan provokasi akan dipadamkan kecuali atas pertimbangan admin. Terima kasih kerana mengunjungi Kezoom.