Isnin, 11 April 2016

Isnin, April 11, 2016
Forum Dr Zakir Naik Di BATALKAN Atas Alasan Agama & Perkauman : Polis menyarankan agar penganjur forum tokoh penceramah antarabangsa, Dr Zakir Naik yang dijadualkan diadakan di Universiti Teknikal Malaysia (UTEM) Melaka, pada 17 April ini, dibatalkan.

Forum Dr Zakir Naik Di BATALKAN Atas Alasan Agama & Perkauman : Polis menyarankan agar penganjur forum tokoh penceramah antarabangsa, Dr Zakir Naik yang dijadualkan diadakan di Universiti Teknikal Malaysia (UTEM) Melaka, pada 17 April ini, dibatalkan.  Mmm  Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid, berkata forum mengenai persamaan di antara agama Hindu dan Islam wajar tidak diteruskan bagi memastikan ketenteraman awam di negara ini terjaga.  Katanya, pihak polis berpendapat forum yang membincangkan dua agama berbeza itu tidak akan mendatangkan apa-apa kebaikan kepada masyarakat berbilang kaum dan agama di negara ini.  "Kami akan memanggil penganjur forum berkenaan untuk mencadangkan agar ia tidak diteruskan," katanya pada sidang media selepas Majlis Pemakaian Pangkat Pegawai Kanan Polis di Mes Pegawai Kanan Bukit Aman, sebentar tadi.  sumber Berita Harian

Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid, berkata forum mengenai persamaan di antara agama Hindu dan Islam wajar tidak diteruskan bagi memastikan ketenteraman awam di negara ini terjaga.

Katanya, pihak polis berpendapat forum yang membincangkan dua agama berbeza itu tidak akan mendatangkan apa-apa kebaikan kepada masyarakat berbilang kaum dan agama di negara ini.

"Kami akan memanggil penganjur forum berkenaan untuk mencadangkan agar ia tidak diteruskan," katanya pada sidang media selepas Majlis Pemakaian Pangkat Pegawai Kanan Polis di Mes Pegawai Kanan Bukit Aman, sebentar tadi.

sumber
Berita Harian


0 comments:

Catat Ulasan

Komen anda semua amat di hargai, Bagaimanapun anda dinasihatkan agar memberikan komen secara berhemah. Sebarang komen berunsur backlink dan provokasi akan dipadamkan kecuali atas pertimbangan admin. Terima kasih kerana mengunjungi Kezoom.