Rabu, 13 April 2016

Rabu, April 13, 2016
Nampak Pocong, 50 Pelajar & Guru Di Serang Histeria : Sesi pembelajaran di sebuah sekolah di Pengkalan Chepa, bertukar kecoh apabila lebih 50 pelajar serta beberapa guru diserang histeria.

Kejadian histeria itu dipercayai bermula Isnin sehingga hari ini selepas beberapa pelajar mendakwa melihat makhluk halus yang didakwa pocong di sebuah kelas kosong.

Nampak Pocong, 50 Pelajar & Guru Di Serang Histeria

Pelajar berkenaan kemudiannya rebah dan meracau sebelum keadaan itu 'berjangkit' kepada pelajar lain.

Seorang pelajar Tingkatan Tiga yang enggan dikenali berkata, sesi pembelajaran sejak Isnin lalu terganggu disebabkan kejadian itu.

"Malah ada guru perempuan turut diserang histeria menyebabkan pembelajaran kami terganggu.

"Pelajar yang kerasukan ini mendakwa mereka terlihat lembaga seperti pocong dan pontianak di beberapa kawasan sekolah seperti kelas kosong dan tandas," katanya.

Sementara itu, Timbalan Pengarah Jabatan Pendidikan Negeri (JPN), Jaafar Ismail ketika dihubungi memberitahu, beliau sudah dimaklumkan berhubung perkara itu.

Difahamkan, pihak sekolah sudah membuat bacaan ayat suci al-Quran dan doa sebagai ikhtiar menyelesaikan masalah itu.

sumber
http://www.bharian.com.my/node/143444?


0 comments:

Catat Ulasan

Komen anda semua amat di hargai, Bagaimanapun anda dinasihatkan agar memberikan komen secara berhemah. Sebarang komen berunsur backlink dan provokasi akan dipadamkan kecuali atas pertimbangan admin. Terima kasih kerana mengunjungi Kezoom.