Rabu, 13 Julai 2016

Rabu, Julai 13, 2016
Van Jenazah Mahal, Sepasang Suami Isteri Bawa Jenazah Anak Naik Motorsikal | Oleh sebab terlalu miskin dan tidak mampu membayar kos pengangkutan ambulans hospital, sepasang suami isteri terpaksa membawa pulang mayat bayi mereka dengan menunggang motosikal dari hospital.

Van Jenazah Mahal, Sepasang Suami Isteri Bawa Jenazah Anak Naik Motorsikal

Menurut laman portal berita JPNN.com, mayat bayi itu digendong di riba ibunya dalam sepanjang tiga jam perjalanan pulang ke rumah mereka di Banjar Yeh Kori, Karengasem.

Difahamkan, pasangan itu terpaksa membawa pulang mayat anaknya dengan cara itu memandangkan mereka tidak mempunyai wang yang cukup untuk membiayai pengangkutan hospital.

Difahamkan lagi, pasangan itu perlu membayar sehingga Rp1 juta (RM304.39) sekiranya mahu menggunakan kereta jenazah untuk membawa pulang mayat anak mereka.

Bayi pasangan petani dari Karangasem, Wayan Sujana, 45, dan Wayan Sari, 40, meninggal dunia setelah menjalani pembedahan di hospital di Denpasar.

Bayi lelaki tersebut, yang merupakan anak ketiga mereka, meninggal dunia akibat sesak nafas setelah dirawat di hospital selama 45 hari.

via
http://www.sinarharian.com.my/global/bawa-mayat-anak-dengan-motor-sebab-kereta-jenazah-mahal-1.540424


0 comments:

Catat Ulasan

Komen anda semua amat di hargai, Bagaimanapun anda dinasihatkan agar memberikan komen secara berhemah. Sebarang komen berunsur backlink dan provokasi akan dipadamkan kecuali atas pertimbangan admin. Terima kasih kerana mengunjungi Kezoom.