Ahad, 22 Januari 2017

Ahad, Januari 22, 2017
1
Seorang Lagi Kena Kutip "Along Taman Nama Glamer",ok!: Lelaki berusia 42 tahun ditahan di Sungai Long, Kajang pada 11. 10 malam tadi berhubung kes pemandu lori diserang di khalayak ramai oleh sekumpulan lelaki di pekarangan kondominium di Bukit Antarabangsa, Hulu Klang, pada 14 Januari lalu.

Abang kawasan tak abang kawasan, dengan polis kau jangan memain, suke2 ati kau pukul orang, memang kena kutip punye.. Terima kasih juga pada semua cybertroopers dan nitizen yang memviralkan kes mamat lori kena tibai ari tu.. Kali nie kite tengok abang kawasan berkunyit jubo kat dlm lokap nanti yee...  tahniah PDRM 👍 👇 Lelaki berusia 42 tahun ditahan di Sungai Long, Kajang pada 11. 10 malam tadi berhubung kes pemandu lori diserang di khalayak ramai oleh sekumpulan lelaki di pekarangan kondominium di Bukit Antarabangsa, Hulu Klang, pada 14 Januari lalu.  Sumber polis berkata, dalam satu operasi yang dijalankan sepasukan pegawai dari Ibu Pejabat Polis Daerah Ampang Jaya dengan dibantu Bahagian Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ) D8 Selangor dan JSJ D9 Bukit Aman berjaya mengesan suspek di bersembunyi di rumahnya.  Susulan daripada itu, katanya, pasukan serbuan menuju ke rumah suspek.  "Bagaimanapun,sebaik menyedari kehadiran polis suspek enggan memberi kerjasama dengan mengunci pintu rumahnya.  "Selepas memberi amaran dan arahan beberapa kali,anggota terpaksa memecahkan pintu rumah suspek namun sebaik pintu berjaya dibuka,suspek bertindak agresif dengan menyerang anggota yang membuat serbuan, " katanya.  Menurutnya, selepas berlaku pergelutan antara suspek dan anggota polis,lelaki itu berjaya ditahan sebelum dibawa ke Ibu Pejabat Polis Daerah Ampang untuk siasatan lanjut.  Lelaki yang terkenal dengan panggilan  'Along Taman' itu adalah antara empat lelaki dipercayai terbabit memukul pemandu lori Sabtu lalu.  Dalam satu video berdurasi selama 2 minit 49 saat yang tular di media sosial, pemandu lori yang dipercayai memakai baju merah dipukul dan ditendang oleh beberapa lelaki tanpa sebarang belas kasihan. Artikel ini disiarkan pada : Ahad, 22 January 2017 @ 7:54 AM
Seorang Lagi Kena Kutip "Along Taman Nama Glamer"

Sumber polis berkata, dalam satu operasi yang dijalankan sepasukan pegawai dari Ibu Pejabat Polis Daerah Ampang Jaya dengan dibantu Bahagian Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ) D8 Selangor dan JSJ D9 Bukit Aman berjaya mengesan suspek di bersembunyi di rumahnya.

Susulan dari itu, katanya, pasukan serbuan menuju ke rumah suspek.

"Bagaimanapun,sebaik menyedari kehadiran polis suspek enggan memberi kerjasama dengan mengunci pintu rumahnya.

"Selepas memberi amaran dan arahan beberapa kali,anggota terpaksa memecahkan pintu rumah suspek namun sebaik pintu berjaya dibuka,suspek bertindak agresif dengan menyerang anggota yang membuat serbuan, " katanya.

Menurutnya, selepas berlaku pergelutan antara suspek dan anggota polis,lelaki itu berjaya ditahan sebelum dibawa ke Ibu Pejabat Polis Daerah Ampang untuk siasatan lanjut.

Lelaki yang terkenal dengan panggilan  'Along Taman' itu adalah antara empat lelaki dipercayai terbabit memukul pemandu lori Sabtu lalu.

Dalam satu video berdurasi selama 2 minit 49 saat yang tular di media sosial, pemandu lori yang dipercayai memakai baju merah dipukul dan ditendang oleh beberapa lelaki tanpa sebarang belas kasihan.

sumber
Harian Metro


1 comments:

Komen anda semua amat di hargai, Bagaimanapun anda dinasihatkan agar memberikan komen secara berhemah. Sebarang komen berunsur backlink dan provokasi akan dipadamkan kecuali atas pertimbangan admin. Terima kasih kerana mengunjungi Kezoom.