Rabu, 16 Ogos 2017

Rabu, Ogos 16, 2017
2
Assalamualaikum dan selamat pagi semua.
Semoga kalian ceria selalu di pagi minggu ini.
Hari ini admin ingin ceritakan kisah yang Tun Mamat sampaikan. Sebelum beliau di hantar ke Bosnia. Beliau ada menjalani latihan di Turki di akhir tahun 93. Untuk membiasakan diri dengan cuaca sejuk di Eropah.

Beliau membuat latihan bersama anggota pasukan khas Turki. SOF Turki mengawal pergunungan penempatan stesen satelit mereka. SOF Malaysia di tugaskan untuk menawan. Pada masa itu SOF Turki sangat sombong memandang kita pasukan kerdil dan tidak bernama.

Komando Malaysia Tawan Stese Satelit Yang Dijaga Komando Turki Hanya 3 Jam

Mereka menganggarkan pasukan kita memerlukan 3 hari untuk menawan stesen.

Mereka hanya berpoya dan mengherdik SOF kita. Mereka mengatakan kita tidak akan mampu selesaikan tugas. Herdik mereka di sambut dengan cabaran. Kalian tahu.? Berapa lama yang SOF kita ambil masa.? Sehingga SOF Turki mendapat malu. Kita dapat menawan pasukan Turki.

Dengan rasa tercabar dan ingin membuktikan kemampuan SOF kita. SOF kita mengambil masa Setengah jam sahaja untuk menawan seluruh Stesen. Dengan mengikat semua SOF Turki.

Komando Malaysia Tawan Stese Satelit Yang Dijaga Komando Turki Hanya 3 Jam

Semenjak itu SOF Turki sangat menghormati SOF kita. Mereka sangat malu dan kemampuan mereka untuk menangani SOF kita.

Bayangkan mereka mengatakan SOF kita akan ambil masa selama 3 hari. Akan tetapi SOF kita membuatnya dalam masa 30 minit bukan 3 jam dan bukan 3 hari.

Betapa hebatnya SOF kita yang pada Mulanya di herdik serta di perkecilkan kemampuannya.
Maka janganlah sesekali kalian memperkecilkan kemampuan RGK anda sendiri.

kredit
FB Page Rejimen Gerak Khas


2 comments:

Komen anda semua amat di hargai, Bagaimanapun anda dinasihatkan agar memberikan komen secara berhemah. Sebarang komen berunsur backlink dan provokasi akan dipadamkan kecuali atas pertimbangan admin. Terima kasih kerana mengunjungi Kezoom.