Rabu, 9 Ogos 2017

Rabu, Ogos 09, 2017
Kontroversi Tun Mamat - Misi Menyelamatkan VVIP Part4,ok!

Assalamualaikum
Kontroversi 4
Bismillahirrohmanirrohim
Quote from the Holy Qur'an
اللَّهُمَّ لَا طَيْرَ إِلَاَّ طَيْرُكَ، وَلَا خَيْرَ إِلَاَّ خَيْرُكَ، وَلَا إِلَهَ غَيْرُكَ
Allaahumma laa tayra 'illaa tayruka, wa laa khayra 'illaa khayruka, wa laa 'ilaaha ghayruka.
Ya Allah, tidak ada kesialan kecuali sesuatu yang telah Engkau tentukan. Tidak ada kebaikan kecuali kebaikan yang telah Engkau tentukan dan tiada Tuhan yang berhak disembah selain dariMu.

Setelah Tun mamat membuat istikharah. Tun Mamat bertafakur seketika. Dalam bertafakur Tun Mamat telah mendapat Ilham. Koperal kumpulkan Resistance. Setelah resistance di kumpulkan.
Tun mamat mula bertanya.

“Možete govori srpski?”
Jawab salah seorang Resistance. Sambil tersenyum. “sve što možemo da govori srpski”
Jawab Tun mamat. “dobro”
Tun mamat berkata.
“Koperal kita bergerak sekarang. Pastikan jangan ada yang terlepas “ Baik Tuan.

Tun mamat bersama pendekar dan Resistance bergerak. Tun mamat menunjukkan isyarat kepada koperal. Tun mamat membaling kayu ke tempat gelap.
Ko.? Arkan. Menanya. Praznina.. Molim vas lift. Jawab suara dalam gelap. Seorang arkan datang.
Aaa.. Koperal telah membunuh seorang dengan senyap.

Seorang demi seorang arkan di bunuh oleh pendekar. 5 orang kesemuanya. Tun mamat mengarahkan Resistance menukar pakaian arkan. Dan mengingatkan supaya berbahasa Serbia. Tun mamat memberi arahan.
Kontrola se ova poruka, tako da smo došli.
Tun mamat dan pendekar yang lain telah angkat mayat tadi. Di bawa ke tempat halangan mayat. Di susun memanjang menjadi titi.menjadi 8 meter.
Tun mamat bergerak melintasi titi mayat tadi.
Mereka terpaksa berlari untuk sampai destinasi. Sampai di sebuah pekan. Tun mamat mencari rumah yang ingin di tuju.

Kontroversi Tun Mamat - Misi Menyelamatkan VVIP Part4

Tun mamat menanya kepada seorang Resistance yang bersama mereka.
osim toga. Oko dva bloka dalje. Jawab resistant. Mereka terus berlari dalam kepekatan malam.

Mereka telah sampai ke tempat di tuju. Membuka pintu dan terus masuk ke dalam rumah. Tun mamat arah berjaga dan elakkan dari tingkap. Tiba di dapur Tun mamat berkata.. Assalamualaikum.
Mi smo iz Malezije je došao u pomoć. 3 kali Tun mamat mengulangi menyebut. Terdengar bunyi dari bawah meja makan.
Krakkk.

Tun mamat melihat permaidani di bawah meja makan bergerak. Sambil terdengar suara menjawab salam. Maka keluar mereka dari bawah meja makan. Melihat kelibat seorang lelaki dan perempuan yang sedang memimpin tangan seseorang. Alangkah terkejut Tun mamat melihat ketika. Wajah putih berhidung mancung di pimpin ibunya. Seorang pegawai muda yang merenung wanita berambut panjang berusia 19 tahun. Seolah olah melihat bidadari keluar dari bumi..

Tuan, Tuan, Tuan.. Ya.
Tun mamat terpaku..
Kita perlu gerak sekarang. Tun mamat masih lagi memandang. Tun mamat mengarahkan formasi turutan menyelamat.(TJT)

Selepas keluar dari tempat selamat semasa perjalanan Tun mamat terpandang percikan api. Tun mamat arahkan berhenti dan berlindung. Tun mamat arahkan seorang Resistance keluar untuk siasat ke tempat tersebut. Sambil Tun mamat mengangkat senjata sambil di hal kan tempat sasaran.

Tidak lama kemudian seperti yang Tun mamat fikirkan. Tun mamat lihat percikan api. Lantas Tun mamat terus melepaskan tembakan. Ternyata benar api yang Tun mamat perasan itu dari salah seorang Sniper yang sedang merokok. Tembakan Tun mamat tepat pada sasaran. Tun telah mengorbankan seorang Resistance untuk itu. Namun terpaksa meninggalkan mayat di situ.

Mereka terus kan perjalanan lagi. Sehingga tempat mayat. Tun mamat tidak akan ambil risiko untuk melalui jalan terang di pos kawalan. Tun mamat meminta mereka berjalan melalui mayat yang pahit hanyir. Tanpa membuang masa mereka menurut sahaja.

Nyawa tebusan adalah lebih penting. Yang di tinggalkan adalah benteng pertahanan. Mereka yang berada di pos harus pandai untuk menyelamatkan diri. Mereka hanya ada berapa jam lagi sebelum pos menukar pengawal.

Mereka terus berjalan hingga berjumpa rumah agam. Tun mamat telah berjumpa dengan pendekar yang dia tinggal kan dulu. Tun mamat bertanya kepada pendekar.

Sudah bersedia untuk pertunjukan.
Siap sedia, Tuan.
Insyallah jika punyai umur kita bertemu lagi.
Bersambung di lain waktu.


#kontroversitunmamat4
#RespectMyPM

Sumber
SniperTunMamat


0 comments:

Catat Ulasan

Komen anda semua amat di hargai, Bagaimanapun anda dinasihatkan agar memberikan komen secara berhemah. Sebarang komen berunsur backlink dan provokasi akan dipadamkan kecuali atas pertimbangan admin. Terima kasih kerana mengunjungi Kezoom.