Rabu, 27 September 2017

Rabu, September 27, 2017
1
Lelaki Muat Naik Video Anak Pukul Ibu Mohon Maaf,ok!: , individu yang mendakwa menularkan video berkenaan membuat permohonan maaf secara terbuka di laman Facebook miliknya atas perbuatannya itu.

Lelaki Muat Naik Video Anak Pukul Ibu Mohon Maaf

Pemilik akaun Facebook Jejaka Sereng dalam kenyataannya di laman sosial itu berkata, dia memohon maaf kepada pihak keluarga remaja berkenaan kerana memuat naik video itu kira-kira jam 6 petang, semalam.

"Assalamualaikum kehadapan keluarga Syukri, saya ingin memohon maaf diatas kesilapan dan kesalahan saya kerana telah menviralkan (menularkan) video yang tidak sepatutnya saya postkan (muat naik) dilaman sosial facebook ini.

"Saya akui diatas kesalahan yang telah saya lakukan kerana menviralkan video tersebut.

"Saya tidak berniat untuk memburukkan sesiapa. Saya berharap permohonan maaf ini diterima oleh pihak keluarga Syukri," katanya dalam kenyataan itu, empat jam selepas video berkenaan menjadi tular.

Lelaki Muat Naik Video Anak Pukul Ibu Mohon Maaf

Pada kenyataan yang dimuat naik, Jejaka Sereng turut memberi komen bahawa dia memperoleh video berkenaan daripada rantaian pesanan yang bermula daripada adik remaja berkenaan.

"Video daripada seorang adik hantar kepada orang, sampai kepada saya, saya viralkan. Tapi saya ingin memohon maaf kerana menviralkan (menularkan). Rasa bersalah terhadap keluarganya kerana menviralkan. Maafkan atas apa yang berlaku," katanya dalam komen itu.

Bagaimanapun, Harian Metro yang cuba mendapatkan individu itu melalui pesanan peribadi tidak menerima sebarang reaksi.

Jejaka Sereng memuat naik video berkenaan dengan menyatakan kes itu berkaitan seorang remaja bernama Syukri memukul ibunya dalam kejadian jam 9 pagi.

Dia juga menyatakan kejadian berlaku di sebuah rumah di Flat Taman Bukit Teratai, Ampang, serta meminta netizen untuk kongsikan video itu kerana terdapat pihak yang sedang mencari remaja berkenaan.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Ampang Jaya, Asisten Komisioner Hamzah Alias berkata, bapa remaja berkenaan tampil membuat laporan polis kerana bimbang akan keselamatan diri dan keluarga termasuk anak lelakinya selepas video terbabit tular dan dikecam orang ramai.

Lelaki Muat Naik Video Anak Pukul Ibu Mohon Maaf

“Pengadu berusia 39 tahun memberikan video terbabit kepada guru sekolah anaknya dengan niat agar guru berkenaan menasihati anak pengadu itu.

“Kemudian pengadu menerima banyak panggilan daripada saudara mara bertanyakan mengenai video terbabit
 terbabit selepas ia tular di Facebook dan dikecam banyak pihak,” katanya ketika dihubungi.

Menurutnya, pengadu dan isteri pengadu enggan tindakan diambil terhadap anak mereka atau mana-mana pihak. Ibu remaja itu tidak mengalami sebarang kecederaan atau kesan pukulan kerana dipukul dengan tangan sahaja.

Walaupun begitu, ramai netizen tetap menyokong tindakan Jejaka Sereng memuatnaik video berkenaan sebagai pengajaran kepada remaja tersebut agar berubah menjadi lebih baik dimasa hadapan.

Video remaja memukul ibunya itu tular di laman sosial sejak petang semalam telah menerima lebih 200,000 tontonan dalam tempoh lima jam dan menerima pelbagai reaksi netizen sebelum dipadamkan oleh Jejaka Sereng.


1 comments:

Komen anda semua amat di hargai, Bagaimanapun anda dinasihatkan agar memberikan komen secara berhemah. Sebarang komen berunsur backlink dan provokasi akan dipadamkan kecuali atas pertimbangan admin. Terima kasih kerana mengunjungi Kezoom.