Isnin, 23 Oktober 2017

Isnin, Oktober 23, 2017
2
Pokok sebesar pemeluk ‘meletup’ dan tumbang selepas seorang pengamal perubatan Islam merawat seorang pesakit wanita yang diganggu jembalang lebih 20 tahun.

Pokok Meletup & Tumbang Selepas Rawatan Pindah Jembalang

Ustaz tersebut yang dikenali Ustaz Md. Rosdi Hasan itu pada mulanya menyuruh pesakitnya mengikat baju dan seluar yang dipakai pesakit kepada sebatang pokok sebesar pemeluk diwaktu malam.

Pokok Meletup & Tumbang Selepas Rawatan Pindah Jembalang
Inilah pokok yang tumbang selepas proses ‘memindahkan’ jembalang oleh Md. Rosdi.

Semasa merawat dengan bacaan ayat-ayat al-Quran, tiba-tiba pokok tersebut ‘meletup’ dan tumbang. Bunyi meleyop tersebut jelas kedengaran.

Pokok Meletup & Tumbang Selepas Rawatan Pindah Jembalang

“Usaha memindahkan jembalang yang sering mengganggu seorang wanita lebih daripada 20 tahun berjaya dilakukan meskipun terpaksa berhadapan dengan risiko yang tinggi.

Pokok Meletup & Tumbang Selepas Rawatan Pindah Jembalang

“Pada mulanya semua lampu yang dipasang meletup sehinggakan kami terpaksa menggunakan api lilin dan bantuan torchlight sahaja,” ujarnya dalam kenyataan di media sosialnya.

Dalam pada itu, lokasi dan identiti mangsa tidak dinyatakan.

Md. Rosdi mendakwa sebelum bacaan Yasin dan zikir munajat dimulakan, satu wajah ‘jembalang’ telah muncul dibelakang pesakit.Jembalang inilah yang sering mengganggu wanita itu dan itu berjaya dipindahkan ke sebatang pokok sebesar pemeluk sehingga tumbang, katanya.

Sebelum ini, rakaman videonya menarik ular dari badan pesakit, membakar pokok menggunakan kopiah dan menarik keris dalam tanah juga pernah menjadi tular dimedia sosial.


2 comments:

Komen anda semua amat di hargai, Bagaimanapun anda dinasihatkan agar memberikan komen secara berhemah. Sebarang komen berunsur backlink dan provokasi akan dipadamkan kecuali atas pertimbangan admin. Terima kasih kerana mengunjungi Kezoom.